Om Alperna

Alperna är ett centraleuropeiskt bergsområde som täcker en enorm yta på runt 200 000 kvadratkilometer. Bergskedjan har sin fot i hela sju olika länder vilket gör att den som vill åka på en Alpresa kan välja mellan en rad olika länder:

Skidbacke i Alperna

Ingen bergskedja i hela världen har så många dalar som Alperna, det är därför naturen här är så vacker om sommaren och backarna så utmärkta för skidåkning om vintrarna. Alperna högsta berg heter Mont Blanc – som med sina drygt 4800 meter dessutom är hela Europas högsta punkt.

Alpresa

Från Sverige arrangeras Alpresor 20-30 olika destinationer i Alperna, de flesta av dessa ligger i Österrike, Italien och Frankrike. Bland de största destinationerna hör orter som:

Bästa tiden för en Alpresa är under vintern och våren fram till april månad ungefär. Jullovet, sportlovet och påsklovet (om det infaller tidigt) är högsäsong bland svenska alpresenärer.

När man talar om Alpresor så syftar man i de allra flesta fall på skidsemestrar med gnistrande backar att susa ned för och nattliv som inte går av för hackor (om man så önskar), men Alperna är fantastiskt vacker också på sommaren. Gröna, prunkande berg och dalar med en sanslöst vacker natur. Det var t.ex. i Alperna som musikalen Sound of Music spelades in.

Andra äventyr i Alperna

Om man inte gillar skidåkning så finns det mycket annat man kan hitta på under sin Alpresa – gå på spännande vandringar, klättra, delta i yogakurser, åka forsränning m.m. Särskilt under skidorternas off-seasonperioder finns det gott om andra spännande saker än de fantastiska skidbackarna att uppleva i Alperna.